Skeiv Verden sendte i september 2014 inn en søknad til GjensidigeStiftelen om støtte til en musikkprosjekt rettet mot medlemmene i vårt nettverk. I går, 9. desember, kom julenissen tidlig i form av Wenche Celiussen fra Gjensidigestiftelsen i det hun overbrakte en sjekk på over 200’000 kr som er øremerket dette prosjektet. Det er flott å se en aktør som GjensidigeStiftelsen ser verdien av dette, og at de er villige til å stille seg bak det i handling.

Medlemmer i Skeiv Verdens nettverk har etterspurt et musikkprosjekt i lengre tid. Entusiasmen ble bare større i forbindelse med innspilling av egen låt rett før Europride. Det er nå med glede vi nå kan formidle til våre medlemmer at vi faktisk får anledning til å gjennomføre dette i løpet av 2015.

Prosjektets navn er «Hurriyya» som er arabisk, og betyr frihet. Frihet av den typen at man kan være den man er. Vi ønsker at navnet skal reflektere det rommet vi ønsker å skape med dette prosjektet: Et eget rom for skeive personer med minoritetsbakgrunn der de kan innta hovedscenen, uten skam, og med hele seg.

Den 7. januar kl. 17:30 finner det første planleggingsmøtet for «Hurriyya» sted ved Skeiv Verdens kontorer i Oslo.

Les mer på Blikk

Se vår musikkvideo.

Besøk GjensidigeStiftelsen