Tusen takk for et innholdsrikt halvår til alle våre medlemmer, venner, samarbeidspartnere og alle andre som har fulgt oss i år. Så langt har 2016 vært fylt med spennende debatter, dialoger, arrangementer og møter.

Det har også vært et halvår preget av sorg. Hendelsen i Orlando har preget oss på mange plan. Det ble en påminner om hvor sårbare vi er for angrep fra flere kanter, bare fordi vi er. Bare fordi vi bærer våre kropper. Mange av oss hadde behov for å prate om det som skjedde. Derfor organiserte vi en samling for å minnes ofrene. På utestedet Pulse ble rasifiserte lhbtiq-personer nok en gang målet for hat som dreper.

Politisk kamp har naturligvis også vært et viktig stikkord i år. En av våre mest sentrale kamper er stadig synliggjøring av vår målgruppe. Skeiv Verden har forsøkt å sette fokus på diskrimineringen staten utsetter vår målgruppe for; utestenging av medisinsk behandling for transpersoner uten permanent oppholdstillatelse og mulighet til å søke om familiegjenforening for å nevne et par.

Samme måneden som vi feiret at endring av juridisk kjønn trådde i kraft, lanserte regjeringen forslag til kraftige innstramminger retter mot asylsøkere og flyktninger. Vår målgruppe er ikke kun lhbtiq-personer, derfor preges vi naturligvis når våre andre identiteter begrenses, diskrimineres og blir utsatt for stereotypier. Vi feirer at norske borgere endelig har rett til å definere sitt eget juridiske kjønn (hurra!), samtidig som vi fortsetter å kjempe for rettighetene til de av oss som ikke har tilgang til helsehjelp, familieliv, arbeidsliv og hverdag på grunn av diskriminering.

Takk til alle som har delt dette halvåret med oss!

Vi tar sommerferie, men lover å komme tilbake til en høst full av sosiale arrangementer, nye møter, dialoger, debatter og politisk kamp!

Kontoret er stengt 18.juli-4.august

God sommer fra sekretariatet!

13503064_10153843220807637_6838942505331828848_o

Foto: Blikk