Foto: Reidar Engesbakk

Det er nå 35 år siden Stein Fosslie startet i 1980 punk-rock-bandet Norske gutter der han selv var vokalist og tekstforfatter under navnet Stein Støtt. De ble kjent i musikkmiljøet for sin musikk, sine tekster og sin eksplisitte lek med homoerotikk. En av de mest kjente tekstene er for eksempel “Mamma, mannen ga meg gonorré”.

 

Singlen ”Hvem Faen Tror Du Du Er” og særlig det som opprinnelig var b-siden; ”Mamma, Mannen Ga Meg Gonorre” kom som lyn fra klar himmel og var en rett venstre i trynet borgerskapets inngrodde fordommer og trangsynthet i 1980. Selv om 35 år ofte går fort, så er det i dag nesten umulig å forestille seg hvor konservativt, innadvendt og fordumsfylt Norge var på den tiden. Singlen provoserte mange, og den dag i dag står den som et solid ”statement” i norsk rockehistorie.

 

  1. januar 2016 slippes den remastrede versjonen av «Mamma Mannen Ga Meg Gonorre”/ ”Hvem Faen Tror Du Du Er”. I den forbindelse velger Fosslie å gi sine fremtidige inntekter som tekstforfatter til Skeiv Verden. De øvrige låtene slippes ut i ny remastred versjon i løpet av høsten 2016.

 

Skeiv Verden er en organisasjon for Lesbiske, homofile, bifile, transpersoner og queerpersoner med innvandrerbakgrunn.

Midlene som Skeiv Verden får vil uavkortet til Skeiv Verdens asylfond. Fondet har som formål å

 

 

 

Skeiv Verden v/ Generalsekretær Susanne Demou Øvergaard

susanne@skeivverden.no 95093293

 

Stein Fosslie

41462725

steinfosslie@yahoo.no