Omar Orhan Akhtar er valgt leder for Skeiv Verden 

Torsdag 07. desember ble Omar Orhan Akhtar (26) valgt som ny styreleder for Skeiv Verden ved ekstraordinært årsmøte. Akhtar var innvalgt nestleder på årsmøtet 2023 og har fungert som styreleder siden juni 2023.  

Valgkomiteens baserte sin innstilling på mange positive tilbakemeldinger på Omars arbeid som tillitsvalgt i Skeiv Verden, og tydelige innspill på behov for kontinuitet og stabilitet i organisasjonen.  

Omar er utdannet religionsviter og lektor og jobber for tiden som lektor for Bærum kommune. Han har tidligere ledet Rosa kompetanse skole i to år, I tillegg til å ha drevet med skeiv, muslimsk aktivisme siden 2016. Omar hjertesaker er ofte knyttet opp mot religion og skeivhet, trans, anti-kolonialistiske perspektiver og å endre vestlige majoritetsnarrativ om hvordan det er være skeiv flerminoritet.  

Siri Helena Skarby (29) trer inn som nestleder. Siri er utdannet lektor i nordisk og har studert internasjonale studier ved UiO. Hun har erfaring som aktivist, leder av Latin-Amerikagruppene (LAG) Blindern og dialogfasilitator på den internasjonale studentfestivalen i Trondheim 2019 (ISDiT19). I tillegg er hun spesielt opptatt av hvordan Skeiv Verden som en organisasjon i vekst også klarer å verne om grasroten, og sikre rom og engasjement for frivillige.  

Elisar Sayegh (27) ble også innvalgt varamedlem til sentralstyre. Hun tar en mastergrad i menneskerettigheter ved UiO, og jobber som konsulent ved universitetet. Tidligere har hun jobbet som kommunikasjonsrådgiver i Kirkens Bymisjon, og som mentor for unge flyktninger ved tidligere Vibro magasinet. Elisar er engasjert i saker knyttet opp mot transnasjonal aktivisme og multidisplinære tilnærminger, og hvordan disse faktorene kan bidra til å endre narrative om skeive minoriteter.  

 

Skeiv Verden ønsker den nye ledelsen lykke til med arbeidet!  

 

Etter ekstraordinært årsmøtet desember 2023 styret i Skeiv Verden består av:  

Omar Orhan Akhtar, leder 

Siri Helena Skarby, nestleder 

Karen Pinholt, styremedlem med ansvar for økonomi  

Joo Helena Hansen, styremedlem  

Maya Økland, styremedlem 

Thomas André Syvertsen, styremedlem 

Wesam Almadani, styremedlem 

Elisar Sayegh, 1. varamedlem  

Karolina Kjeldsen, 2. varamedlem 

Andrea Grønningsæter, 3. varamedlem  

Forrige
Forrige

Skeiv Verden Vest får driftsstøtte fra Vestlandsfylkeskommune i 2024

Neste
Neste

Skeiv Jul / Queer Christmas