Samtale om skeive og islam i regi av UiO

Fungerende styreleder i Skeiv Verden Omar Akhtar og rådgiver Maruwa Ibrahim har deltatt tidligere denne uken i en samtale om skeive og islam i regi av Universitet i Oslo. Fokuset i samtalen var hvordan skeive muslimer praktiserer sin religion i Norge. Samtalen ble holdt tirsdag 20.06.2023.

Fungerende styreleder i Skeiv Verden Omar Akhtar deltar i samtalen om skeive og islam ved UiO. Foto: UiO.

Samtalen startet med et informativt innlegg om hva historien og de utbredte tolketradisjonene sier om seksualitet og skeive i islam, presentert av forsker Nina Hoel. Deretter fikk deltakere i samtalen lære mer om skeive muslimer i Norge sine erfaringer med å praktisere sin religion, eksistere og ta tilbake egen tro, og ta del i muslimske ritualer som å be i moskeen. Deltakere også fikk innblikk i STL (Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn) sitt arbeid med å gå i dialog med skeive organisasjoner og finne et mulig samarbeidsgrunnlag. Til slutt delte maruwa Ibrahim fra Skeiv Verden erfaringene med nettverksprosjektet og det viktige arbeidet Skeiv Verden gjør med å nå ut til foreldre og familier med skeive barn for å tilby dem trygge arenaer og veiledning.

Skeiv Veren, med støtte fra IMDi og BUFdir, samarbeider med religiøse samfunn i Norge gjennom den nye satsning i Nettverksprosjektet som er rettet mot familier med minoritetsbakgrunn og skeive barn. Skeiv Verden takker for en rik og sepenennde samtale og ser fram til flere samtaler.

Forrige
Forrige

Sommerleir 2023 i regi av Skeiv Verden UNG

Neste
Neste

Johnny Vo og 10/10 trykkeriet lager en t-skjorte for å støtte Skeiv Verden