Skeiv Verden møter Jaffery

Skeiv Verden deltok i dag på et første felles møte med den nye kultur og likestillingsminister Lubna Jaffery og flere av de ulike lhbtqi+ organisasjonene i landet.

Vi valgte å bruke vår taletid på oppfølging av regjeringens Handlingsplan for kjønns- og seksualitetsmangfold som ble lansert tidligere i år, med fokus på kompetanseheving sammen med Skeiv Verden i tros og livssynssamfunn, men også ytterligere støtte til å levere på målsetningen om økt kompetanseheving i norskopplæring, introduksjonsprogram og voksenopplæring. Bedre muligheter for integrering, språkopplæring og trivsel gir bedre integrering og mer varig tilknytning til arbeidslivet i Norge.

I tillegg løftet vi frem behov for økt kompetanseheving sammen med UDI, da vi erfarer at det er stor interesse for Skeiv Verden sin kompetanse i Utlendingsforvaltningen, både nasjonalt og internasjonalt. Skeiv Verden mener det å sikre god behandling i alle ledd for nyankomne asylanter være seg ankomstsenter, asylmottak, asylintervju, saksbehandlere, vil gi bedre psykisk og fysisk helse for den enkelte i vår målgruppe og henviste til regjerningens målsetning om å ta imot flere lhbt+ -kvoteflyktninger.

Skeiv Verden etterlyste også en ny levekårsundersøkelse for lhbt+ og vår målgruppe.

Ministeren lovet de skeive organisasjonene å fortsette å kjempe for våre rettigheter og livskvalitet. Vi ser frem til et tett og godt samarbeid med henne!

Forrige
Forrige

Bli med i forskningsprosjekt om minoritetsstress

Neste
Neste

Vi peker på reglene, ikke på personen