Skeiv Verden var vertskap for nettverkssamling om chemsex

Nettverksamlingen om Chemsex hadde som mål å belyse utfordringene ulike aktører møter i arbeidet med Chemsex deltakere. Samlingen ble organisert i Skeiv Verden sine lokaler i Torggata 1 i Oslo. Foto: Skeiv Verden.

Torsdag 29. februar organiserte en rekke organisasjoner og aktører den første nettverkssamlingen om Chemsex i Oslo. Samlingen er et resultat av samarbeidet mellom Sex og Samfunn, Skeiv Verden, Chemfriendly, Helseutvalget, Olafiaklinken, HivNorge, PION, Nadheim, Prosenteret og Skeiv Kunnskap.

- Vi jobber tett med flerkulturelle Chemsex-deltakere, som opplever unike sårbarheter. Denne samlingen hjelper oss og de andre aktørene å forstå disse utfordringene og samtidig utveksle erfaringer om hvordan vi jobber til daglig med målgruppen, sier Anders Løkkeberg, psykolog i Skeiv Verden.

Chemsex er en form for seksualisert rusbruk som er ofte forbundet med menn som har sex med menn. Chemfriendly Norge er en organisasjon som setter søkelys på rusopplysning til skeive, og opplæring av fagpersoner om fenomenet chemsex. Samarbeid mellom disse organisasjonene har bidratt til økt forståelse og kulturspesifikk kommunikasjon innen dette feltet for Chemfriendly sin del.  

- Chemfriendly er et faglig tiltak, men har ikke ressurser til å følge opp brukere som sliter med ulike utfordringer, med den type langvarig psykososiale tjenester, som det Skeiv Verden, Sex & Samfunn og Helseutvalget gjør. Derfor er det viktig at vi samarbeider sammen for å møte de ulike behovene til vår målgruppe, sier Andrés Lekanger, styreleder i Chemfriendly Norge. 

Helseutvalget og Olafiaklinikken delte informasjon om arbeidet, støtte og hjelp til personer involvert i Chemsex. Aktører innen prostitusjonsfeltet diskuterte komplekse behov blant sexarbeidere knyttet til rus under samlingen. HivNorge har også delt erfaringer knyttet til arbeidet med Chemsex-deltakere gjennom samtalegrupper.

- Samlingen var veldig nyting for alle deltakere, og det er spesielt viktig fordi vi alle deler det samme målgruppe. Vi opplever de samme utfordringene og møter systemet sammen med målgruppen. Det er viktig at vi sankker sammen og samarbeider for å løse disse utfordringene, sier Løkkeberg.

I tillegg til å utveksle erfaringer om vårt arbeid med chemsex, diskuterte nettverket hvordan vi kan arbeide for bedre seksuell helse og forebygging av skadelig rusbruk for chemsex-deltakere. Dette inkluderte blant annet rammene for rusbehandling i Norge og styrking av lavterskeltilbud for personer med risiko for skadelig rusbruk. Nettverket ønsker i fremtiden å kunne stå sammen om politiske saker som vi mener vil gagne alle som driver med chemsex.

Forrige
Forrige

Trygge klasserom og trygge liv

Neste
Neste

Åpning av regionalt senter for kjønnsinnkongruens (RSKI) i Vestlandet