Skeiv Verden Vest deltar i Onsite Expert møte om inkludering av skeive nye ankomne i Europa

Onsite Ekspertmøte har som mål å få mer innsikt i hindringene migranter med LHBTQI+ kjønnsidentitet/seksuell legning møter i Europa, samt hvordan byer, nasjonale myndigheter, organisasjoner og EU-nivå håndterer disse hindringene og bidrar til deres inkludering i samfunnet. Målet for møtet er å formulere anbefalinger og beste praksis, samt å legge til rette for nettverksbygging, informasjonsutveksling og samarbeid mellom relevante aktører og andre eksisterende nettverk.

Expert meeting i Mechelen er organisert av The Urban Agenda Partnership on Inclusion of Migrants and Refugees, Mechelen-by og Flanderns regjering, med støtte fra EU-kommisjonen og Migration Policy Institute Europe.

 

Daglig leder i Skeiv Verden Vest har representert organisasjonen på dette møtet. Erwin ga et muntlig innlegg om hvordan organisasjonen og Bergen kommune samarbeider i å ivareta behovene av skeive asylsøkere og skeive med minoritetsbakgrunn. Bergen ble anerkjent som en «best practice» by for sitt eksemplarisk innsats. En rekke organisasjoner fra Barcelona, Tyskland, Polen, Nederland og personer som jobber i EU commission og forskjellige representater fra forskjelllige europeiske byer som var tilstede.

Forrige
Forrige

Workshop om sex, forhold og grensesetting i Bergen

Neste
Neste

Transgender Awareness Week 2022