Skeive organisasjoner i dialogmøte om angrepet 25. juni

Skeiv Verden var en av organisasjonene som i dag var invitert av Kultur og Likestillingsdepartementet for å snakke om oppfølgingen etter 25. juni. På møtet med Anette Trettebergstuen var også Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol og Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl. Temaet for møtet var hvordan de fremmøtte organisasjonene opplevde situasjonen i sommer, hvordan det ser ut nå og hva vi har behov for fremover.

Skeiv Verden opplevde at aktørenes ståsted var samstemte i tilbakemeldingene og at det har vært økt behov for oss som del av den sivile beredskapen i Norge. Skeiv Verden benyttet anledningen til å sette søkelys på de psykiske utfordringene mange av medlemmene våre har opplevd i etterkant av masseskytingen. Vi adresserte behovet for både akutte psykisk krisehjelp og oppfølging i form av terapi til medlemmer gjennom sommeren som vi var nødt til å tilby på grunn av gapet mellom offentlige tilbud og målgruppens behov.

Den forsterkede handlingsplanen for LHBT+ vil særlig omfatte gruppens levekår, de med minoritetsbakgrunn og transpersoner. Det ligger også et lovforslag om forbud mot konverteringsterapi. Trettebergstuen adresserte det hatske ordskiftet vi har sett den senere tid og trygget oss i at vi ikke skal stå alene i denne stormen!

På bildet fra venstre: Emilie Enger Mehl, Justis- og beredskapsminister; Krisztian Rozsa, fagleder og ass. generalsekretær i Skeiv Verden; Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol; Anette Trettebergstuen, Kultur- og likestillingsminister; Hanne Lyseth, generalsekretær i Skeiv Verden.

Forrige
Forrige

Hanne Lyseth er Skeiv Verdens nye generalsekretær

Neste
Neste

Regjeringen foreslår økt støtte til skeive organisasjoner