Gratis webinar med Skeiv Verden og RVTS Øst!

VELKOMMEN TIL «SKEIV OG MINORITET – DOBBEL SÅRBARHET?» 

Påmelding: Skeiv og minoritet – dobbel sårbarhet? - RVTS Øst (rvtsost.no) 

Dato: 20.03-2024 

Skeiv Verden inviterer i samarbeid med RVTS Øst til gratis webinar om interseksjonalitet og minoritetsperspektiver. 

Flere minoritetsidentiteter gir økt sårbarhet for levekårsutfordringer, psykiske helseutfordringer og potensielt traumatiske opplevelser. For å kunne hjelpe personer med disse opplevelsene, er det viktig å forstå hvorfor dette er tilfellet. 

Skeive med minoritetsbakgrunn er en større gruppe enn mange tror. Dersom man har en skeiv identitet og kommer fra et land der det ikke er trygt å leve åpent som skeiv, vil dette kunne gi oppholdstillatelse i Norge. Grunnen til at mange erfarer at det er få skeive med innvandrerbakgrunn, er at mange ikke er åpne om sin seksuelle orientering og/eller kjønnsidentitet. Dette gjelder også i møte med hjelpe- og behandlingstjenester. 

 

Til tross for at dette webinaret retter seg spesifikt mot skeive med minoritetsbakgrunn, vil kunnskapen om minoritetsperspektiver og interseksjonalitet kunne overføres til å yte bedre hjelp til andre minoritetspersoner.  

Målgruppe:

Alle som møter mennesker som kan være berørt av tematikken. Det er ønskelig å nå flest mulig med innholdet, derfor kreves det ingen forkunnskaper.  

Særlig aktuelle yrkesgrupper er psykologer, leger, sosionomer, sykepleiere, vernepleiere, sosialarbeidere, barnevernspedagoger, flyktningkonsulenter og kommunalt ansatte helsearbeidere. Deltakelse på webinaret krever likevel ikke at man arbeider innenfor feltet.  

Mål:  

Det overordnede målet for webinaret er å gi grunnleggende innføring i minoritetsperspektiver og interseksjonalitet, med utgangspunkt i de unike erfaringene og utfordringene som skeive med minoritetsbakgrunn opplever. 

Læringsmål: 

  • Forstå det grunnleggende innenfor begrepene interseksjonalitet og minoritetshelse, og hvorfor dette er viktig å kunne noe om i møte med minoritetspersoner. Dette inkluderer diskriminering og kryssdiskriminering, marginalisering og ekskludering, minoritetsstress og minoritetsrelaterte traumer. 

  • Forstå de unike erfaringene og utfordringene som skeive med minoritetsbakgrunn opplever, og kunne snakke om dette på en trygg måte. Dette innebærer homo- og transfobi, rasisme, utenforskap, språklige barrierer og utfordringer ved bruk av tolk, migrasjonsstress, juridiske utfordringer og traumerelaterte utfordringer. 

  • Kunne anvende kunnskap om minoritetserfaringer til å hjelpe minoritetspersoner som står i vanskelige situasjoner, særlig skeive med minoritetsbakgrunn, men også andre minoritetspersoner. 

 

PROGRAM:

09:00 - 09:10 

Velkommen - Anders Løkkeberg 

09:00 - 09:30 

Inkluderende språk i møte med flerkulturelle personer - Sebastian Haas 

09:30 - 09:50 

Flukt, migrasjon, vold og utnyttelse - Line Ruud Vollebæk 

10:00 - 10:20 

Skeive utsatt for ærerelatert vold - Lill Marie Tollerud 

10:20 - 10:50 

Utviklingstraumer i en skeiv kontekst - Lucas Casanova 

11:00 - 11:30 

Å bruke kunnskap om interseksjonalitet og minoritetsperspektiver i møte med mennesker - Anders Løkkeberg 

11:30 - 11:45 

Oppsummering og avslutning  

Spørsmål?  
Kontakt Anders Løkkeberg på anders@skeivverden.no

Forrige
Forrige

Skeiv Verdens tsjekkiske samarbeidspartnerorganisasjon Jiný Poheld z.s. på besøk!

Neste
Neste

Skeiv Verden Vest får driftsstøtte fra Vestlandsfylkeskommune i 2024