Skeiv Verdens tsjekkiske samarbeidspartnerorganisasjon Jiný Poheld z.s. på besøk!

Besøket markerer lanseringen av prosjektet «Good Practice from Norway: The Well-being of Immigrants with a Minority Background In the Czech Republic». Prosjektet gjennomføres i 2024 i samarbeid mellom Skeiv Verden og Jiný Poheld z.s. og er finansiert av norske EØS-tilskudd. Bilde: Skeiv Verden.

Skeiv Verden hadde gleden av å få besøk av organisasjonen Jiný Poheld z.s. 31. januar til 2. februar i år. Målet med besøket var å bli bedre kjent og lære mer om hvordan de ulike organisasjonene jobber. Vi hadde tre dager med tett faglige innhold, i tillegg til sosiale treffpunkter. Våre ansatte har kurset Jiný Pohelt i alt fra frivillighet, kompetanseheving i videregående skoler, til traumesensitiv tilnæring for nyankomne fyktninger.

-Våre samarbeidspartnere fra Tsjekkia fikk mulighet til å møte oss og andre aktører i den skeive bevegelsen slik at de kan kartlegge behovet og lære mer om hvordan vi møter målgruppens utfordringer her, sier Hanne Lyseth, Generalsekretær i Skeiv Verden.

Prosjektet «Good Practice from Norway: The Well-being of Immigrants with a Minority Background In the Czech Republic» gjennomføres i Tsjekkia med aktiviteter rettet mot nyankomne flyktninger fra både Ukraina og Slovakia. Tsjekkia har opplevd en voldsom økning i asylanter fra disse landene som følge av krigen i Ukraina og instabilitet i regionen. Prosjektet har som mål å kartlegge behovet til mennesker på flukt med flere minoritetsmarkører og ønsker å lære mer om hvordan lignende utfordringer løses i andre land. Slik at de kan bidra til integrering av nyankomne i Tsjekkia gjennom ulike sosiale og kulturelle tilbud.

Under besøket har vi organisert møter med våre samarbeidspartnere i FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold og Helseutvalget. I tillegg deltok Jiný Pohelt på Skeiv Kafé i Oslo, og sammen med våre frivillige lagde de mat fra Tsjekkia til alle fremmøtte.

Det var en god mulighet å vise hvordan vi jobber på ulike nivåer med stort mangfold og variasjon i målgruppene og aktivitetene. Vi har vist hvordan vi jobber metodisk med møteplasser som en inngang til fellesskapet og andre aktiviteter, sier Lyseth. 

Forrige
Forrige

Åpning av regionalt senter for kjønnsinnkongruens (RSKI) i Vestlandet

Neste
Neste

Gratis webinar med Skeiv Verden og RVTS Øst!