Skeiv valgdebatt: er Bergen egentlig en regnbueby?

Året 2023 har vært et både stort og tøft år for det skeive miljøet i Bergen. Vi feiret den største Pride i Bergen noensinne med mer en 30.000 deltakere, men vi også sørget over ett-årsmarkeringen til Oslo-skytingen og ble utsatt for hats og trusler, som førte blant annet til at Redd Barna måtte avlyse sitt Mini-Pride-arrangement. Mange skeive og særlig transpersoner har betydelige levekårsutfordringer på områder som psykisk helse, diskriminering og vold, og er utsatt for økende hats og trusler særlig på nett.

Bergen kommune ønsker å være en inkluderende, trygg og god by å bo for skeive og har nå lagt fram kommunens strategiplan for kjønns og seksualitetsmangfold 2023-2027. Handlingsplanen skal sikre trygghet og gode tjenester for skeive - men klarer de delmålene og tiltakene som er listet i handlingsplanen å motvirke de utfordringene som mange skeive og særlig transpersoner møter i møte med det offentlige og samfunnet for øvrig?

I år er det lokale valgåret, og sammen med de forskjellige skeive organisasjonene i Bergen og skeive miljøet generelt er det viktig for oss å høre politiske partis standpunkt i forhold til skeiv politikk. Derfor har vi invitert de politiske partiene i Bergen til en valgdebatt for å høre deres standpunkt i forhold til handlingsplanen og skeiv politikk.

Valgdebatten vil bli ledet av Johanne Vembe fra PKI Vest, og er arrangert av Skeiv verden vest, Skeiv Ungdom Hordaland, Fri Vestland, PKI og Regnbuedagene i Bergen.

Sted: Spillhuset i Bergen

Tidspunkt: 07.09.23 kl. 18:00

Forrige
Forrige

Skeiv Verden welcomes our members to see a performance by Nayara Leite and the art exhibition Høstutstillingen! 

Neste
Neste

Velkommen til gratis workshops om psykisk helse i Skeiv Verden!