Skeiv Verden feirer Frivillighetens Dag

05. desember er den internasjonale dagen for frivillig arbeid. Skeiv Verden markerer dagen med å anerkjenne og fremme det uvurderlige arbeidet frivillige gjør for å skape trygge plasser for målgruppen.

Skeiv Verden er en frivillig organisasjon av og for skeive med minoritetsbakgrunn, og frivillighet i organisasjonen har blitt styrket i de siste årene. Frivillige har fått en større rolle i å utforme og styrke dagens organisasjon gjennom å bidra med å lage trygge møteplasser, nå ut til de som trenger bistand og tilby en interseksjonell kompetanseheving for samarbeidspartene og hjelpere.

Organisasjonsrådgiver for frivillighet Laura Franco har jobbet med å samle takkemeldinger og hilsninger fra ansatte og målgruppen som ønsket å takke våre frivillige i forbindelse med dagen. «Frivillige i Skeiv verden kommer til oss for å utgjøre en forskjell i verden og for målgruppen, mange for å gi tilbake til organisasjonen etter de har benyttet seg av den tidligere. De spør ikke om mer enn muligheten og ressurser for å bidra. Derfor er det enda viktigere å si takk, fortelle dem at i Skeiv Verden vi setter pris på den innsats de gjør hver dag, og ikke minst – at andre får å vite at våre frivillige gjør skeiv verden mulig», sier Laura.

Meldingene og hilsningene kan sees og leses på Skeiv Verdens sosiale medier. «Det er alltid en utfordring å spørre de som benytter seg av organisasjonen å gå ut til SoMe, mange er fortsatt i skapet eller foretrekker å være private, det er ikke alle som kan «tagge» Skeiv Verden på Facebook eller Instagram for å takke frivillige på den måten. Mulighet å sende bidrag anonym og før dagen, er nøkkel for å inkludere alle i organisasjonen. Mange har vært kreative - visste ikke ansiktet, eller tok bilde av noe som er et minne de har fra den tiden de var på besøk til oss. De hadde også mulighet til å bidra ved bare å sende en tekst og på det språket de følger seg mest komfortable med», tilføyer Laura.

Noe av oppslagene fra Instagram @skeivverden

 

Vil du også dele din opplevelse med frivillige?

Hele dagen deler vi hilsninger til vår fantastiske frivillige fra alle som vil sende varme tanker i deres retning! Du kan også være med – det er bare å tagge @skeivverden og #frivillighetensdag på instagram, så tar vi med dine bidra i løpet av dagen.

Følg vår organisasjonsrådgiver for frivillighet Lauras råd og skriv meldingen i dit kjærlighetsspråk – om det er norsk, engelsk, arabisk eller visuelt!

Forrige
Forrige

Skeiv Verden er back, back, back again!

Neste
Neste

Skeiv Kompetanses helgsseminar avholdt i Oslo