Skeiv Verden i Herøy kommune

Skeiv Verden har vært på besøk til Herøy kommune og holdt foredrag for deltakere i kvalifiseringssenteret i tillegg til et åpent foredrag på Herøy folkebiblioteket.

Joseph Mardelli i diskusjon med deltakere på Kvalifiseringssenteret. Foto: Melissa Nerland Paulsen

Maruwa Ibrahim og Joseph Mardelli fra Skeiv Verden var på besøk til Herøy kommune 03.-05. januar 2023 og holdte foredrag på kvalifiseringssenteret og Herøy folkebiblioteket i regi av Skeiv Kompetanse intro og familienettverk.

Besøket ble gjennomført i samarbeid med kvalifiseringssenteret i Herøy og dreide seg om å tilby informasjon til deltakere i voksenopplæringen om det norske samfunn, normer og kjønns- og seksualitetsmangfold. Både Joseph og Maruwa jobbet hele dagen med deltakere som kom til Norge fra hele verden.

I Herøy kvalifiseringssenter hadde vi flotte og engasjerende diskusjoner med tilsammen 51 deltakere med ulike bakgrunn. Vi setter stor pris på samarbeidet med Herøy kvalifiseringsenter og takker for invitasjonen og engasjementet, sier Mardelli.

I tillegg arrangerte kvalifiseringssenteret i samarbeid med Herøy folkebiblioteket en temakveld. Temaet var unge skeive, og blant foredragsholderne ble journalisten i Vestlandsnytt Geir Egil Eiksund invitert til å snakke om boken “Kampen” som han skrev. Maruwa Ibrahim holdte et foredrag samme kveld om unge skeive med minoritetsbakgrunn. Ibrahim delte erfaringer og ga tips til foreldre til skeive unge med minoritetsbakgrunn.

— Vi føler at dette temaet er spesielt viktig å ta opp på slike samlingar på stader der det kanskje ikke er så mange sosiale aktivitetar retta mot denne målgruppen. Det å kunne møte folk som bryr seg om den tematikken og som ønsker at det skal vare større aksept, det er noe som viser verdien som vi står for, seier Ibrahim. 

Prosjektet Skeiv Kompetanse får støtte fra Integrerings- og mangfolds direktoratet (IMDi), og har som mål å skape et tryggere plass for skeive med minoritetsbakgrunn uten noen former av negativ sosial kontroll, diskriminering eller mobbing, og at alle skeive med minoritetsbakgrunn skal leve fritt hjemme, på asylmottak og voksenopplæringen.


Les mer om vårt besøk til Herøy kommune her!

Forrige
Forrige

En ny rapport om trygg integrering av LHBTIQ+-flyktninger

Neste
Neste

Ledig stilling - prosjektleder for en trygg møteplass!