Skeiv Verden krever umiddelbar våpenhvile og tiltak mot økning av islamofobi og antisemittisme

Angrep på sivile kan aldri rettferdiggjøres. Drap på sivile og bruk av gisler kan aldri rettferdiggjøres. Drap på, og bombing av, sivile og sivil infrastruktur som hevnaksjon eller kollektiv avstraffelse kan heller aldri rettferdiggjøres.

Skeiv Verden er en selvstendig, religiøst- og partipolitisk uavhengig organisasjon. At vi er politisk uavhengige betyr dog ikke at vi er nøytrale, og som nasjonal interesseorganisasjon for skeive med minoritetsbakgrunn tar vi aktive, politiske valg når vi jobber for å skape et samfunn der folk kan leve ut sine seksuelle orienteringer, kjønnsidentiteter og kjønnsuttrykk – uavhengig av etnisk, kulturell eller religiøs bakgrunn.

Skeiv Verden er heller ikke nøytral i internasjonale konflikter som angår vår målgruppe, være det seg urbefolknings kamp mot internasjonale industri- og energiselskap som legger beslag på deres tradisjonelle landområder, eller i krig og konflikt mellom ulike aktører. Det kan være en krevende øvelse – vår organisasjon har medlemmer, tillitsvalgte, ansatte og frivillige med bakgrunn fra mange ulike land og trossamfunn. Mange har bakgrunn fra land eller samfunn som ligger i konflikt med hverandre. Vi mener likevel at det er viktig at enhver stat respekterer menneskerettighetene og folkeretten, og dette tror vi også innebærer at alle folkegrupper har rett til selvstyre.

Skeiv Verden står i solidaritet med både den israelske og palestinske sivilbefolkningen, og vi fordømmer ethvert angrep på sivile. Vi er bekymret for økningen av antisemittisme og islamofobi, og for økningen av hatkriminalitet rettet mot mennesker med arabisk, muslimsk og jødisk bakgrunn.

Samtidig kan vi ikke se bort fra de pågående menneskerettighetsbruddene, etnisk rensing, folkemord og forfølgelse gjennom tiår med okkupasjon og krigshandlinger, samt flere år med blokade, brudd på menneskerettigheter og ødeleggelser under den israelske okkupasjonen. 

I Gaza er det nå lite tilgang på helsehjelp og humanitær bistand, og området har ingen infrastruktur som kan ta imot spesielt sårbare grupper. Vi vet at skeive opplever økt omfang av vold, utrygghet og avvisning i humanitære kriser, terror og krig. Minoritetsgrupper med høyere risiko for å bli utsatt for diskriminering og vold i fredstid mangler ofte grunnleggende beskyttelse, og er derfor enda mer utsatt i kaoset når samfunnsorden, lover og regler kollapser. I krig og krise minsker også det internasjonale samfunnets mulighet til å kontrollere og rapportere menneskerettighetsbrudd.

Vi ønsker å være til stede for alle våre medlemmer som lider av de direkte og indirekte konsekvensene av situasjonen i Israel og Palestina, og alle som nå kjenner på utrygghet og/eller gjenopplever traumer etter terror, konflikt, humanitære kriser og krig. Vi er opptatt av at ingen skal oppleve hatkriminalitet eller profilering på bakgrunn av etnisitet eller religiøs tilhørighet. Skeiv Verden kan tilby veiledning og samtaleterapi med helseteamet vårt for våre berørte medlemmer. Ta kontakt med ditt nærmeste lokallag eller post@skeivverden.no/ tlf: 950 93 293.

 Skeiv Verden krever umiddelbar våpenhvile, at beleiringen av Gaza-stripen og blokaden umiddelbart opphører, og at tilførsel av vann, mat, strøm og medisiner gjenopprettes. Verdenssamfunnet må nå legge press på Israel for å stoppe den humanitære katastrofen vi nå står ovenfor, og kreve at de som har gitt, og gjennomført, ordre for Israels krigsforbrytelser blir stilt til ansvar for sine handlinger. Vi krever også tiltak mot hatkriminalitet, antisemittisme og islamofobi - og understreker samtidig at verken sivilbefolkningen i Israel eller Palestina står til ansvar for Hamas’ eller staten Israels handlinger.

Forrige
Forrige

Vi er stolte av våre frivillige!

Neste
Neste

Bli med i forskningsprosjekt om minoritetsstress